Karol Csernus - Nám vinárom prislúcha dôležitá úloha – zachovať vo vínach čo najviac chutí, ktoré vytvorila sama príroda a následne ich sprostredkovať našim zákazníkom v čo najpríjemnejšej forme. Aj z toho dôvodu používame výlučne len divoké kvasinky, ktoré sa tvoria na šupkách hroznových bobúľ, na strapcoch a neskôr reagujú s bakteriálnou kultúrou v pivnici. Takto vznikajú unikátne arómy a chute počas vyzrievania, ktoré odzrkadľujú znaky ročníka. Tým vieme ponúknuť širokú paletu vín, ktoré sú od seba odlišné. Pod menom CSERNUS negarantujeme to, že v každom ročníku budú rovnaké vína, ale to, že Vám budú chutiť! Áno.
László Bálint – S rodinou Csernusovcov som sa po prvý krát stretol, keď som im prednášal na budapeštianskom študijnom programe WSET3 (Advanced). O niekoľko rokov neskôr ma oslovili, aby som im pomohol zostaviť koncept Pivnice Csernus a v roli poradcu ich podporoval na ceste tvorby kvalitných vín. Cítil som sa byť poctený a zároveň som ich návrh považoval za výzvu! S cieľom čo najšetrnejšie spracovať hrozno sme za posledné tri roky radom vymenili celú technológiu. Hrozno spracovávame využitím gravitácie a šetrným lisovaním, zatiaľ čo kvasenie prebieha spontánne, ale kontrolovane reguláciou teploty. Vznikajú tak výborné vína! Majitelia týchto vín sa už teraz možu pýšiť pamätnými fľašami moderného štýlu a medzinárodných chutí. Pivnica Csernus napreduje a je na najlepšej ceste k medzinárodnému štýlu. Využitím prírodných daností oblasti Vinica sa toto nádherné, ukrývajúce sa plodné miesto, čoskoro objaví na mape milovníkov vína. Na tomto pracujeme deň čo deň!