Borkínálatunk 

Csernus Károly - Nekünk, borászoknak fontos feladatunk, hogy borainkban minél jobban megőrizzük a természet alkotta ízeket illetve illatokat, és ezt a legkellemesebb formában tálaljuk borkedvelő fogyasztóinknak. Ezért kizárólag vadélesztőket használunk, melyek a szőlőbogyó héján alakulnak ki, és később reakcióba lépnek a pince baktérium kultúrájával. Így az erjedés alatt egyedi íz-és illatvilág jön létre, mely szépen visszatükrözi az adott évjárat jellegzetességeit.
A CSERNUS név alatt nema garantáljuk, hogy minden évben ugyanolyan bort készítünk, de azt igen, hogy biztosan ízleni fog.

Bálint László – A Csernus családdal akkor találkoztam, amikor a budapesti WSET3 (Advanced) képzésen tanítottam őket. Néhány év múlva azzal kerestek meg, hogy segítsek összeállítani a Csernus Pince technológiáját és tanácsadóként támogassam őket a minőségi borkészítés felé vezető úton. Megtisztelőnek és egyben kihívásnak éreztem a felkérést! Annak érdekében, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel, az elmúlt három év alatt rendre lecseréltük a korábbi technológiát. Gravitációt kihasználva, kíméletes préseléssel dolgozzuk fel a szőlőt, az erjedést pedig spontán módon, csupán a hőmérséklet változtatásával kontrolláljuk. Remek borok születnek! Modern stílusú, a nemzetközi ízvilágnak megfelelő, emlékezetes palackok, melyeket már most büszkék lehetnek a tulajdonosok. A Csernus pince a legjobb úton halad a nemzetközi stílus felé. Ipolynyék természeti adottságait kihasználva ez a csodás, még rejtőzködő termőhely hamarosan fel fog kerülni a borkedvelők térképére. Ezért dolgozuk nap mint nap!